Derfor skal du bruge en motorikgynge til dine børn

Du bør bruge en motorikgynge til børn af flere årsager. Den første, og måske også den vigtigste alt efter hvem man spørger, er at indlæringsevnen på barnet vil blive øget markant. Dette skyldes at sanserne bliver stimuleret, takket være en blanding af leg og udvikling.

Når man bruger en motorikgynge, vil det være barnet der bestemmer hvor hurtigt det hele skal foregå – og om han vil gynge, snurre eller vugge. En god gynge, vil nemlig kunne det meste, uden besvær.

Derfor skal du bruge en motorikgynge til dine børn

Da en gynge kan så mange forskellige ting, vil du også være sikker på at en motorikgynge aktivere dit barns krop 100%.

Der findes flere typer af motorikgynger. Den flade, vil typisk være den man bruger, når man har et barn, fra man er 2 år og opefter. Motorikgyngen med sider, er derimod velegnet til børn under 2 år, eftersom at barnet er sikret mod fald.

Motorikgyngen kan bruges, fra barnet er helt lille

Som vi allerede har nævnt lidt af, så vil det være godt at bruge motorikgyngen fra barnet er født. Gyngen er nemlig rigtig god til at hjælpe barnets udvikling og barnet lærer sin krop meget mere at kende.

Derudover, så elsker børn også at lave udendørs-aktiviteter indenfor, hvor de er tæt på forældrene. Det er således ethvert barns ønske at få lov til at gynge indenfor.

Mulighederne i en motorikgynge er desuden ubegrænsede. Mange vælger at bruge den, så de har et alternativ fra legetæppet på gulvet, mens andre vælger at lade deres barn kigge i en bog eller lignende, mens de er i gyngen.

Giver man barnet helt frie tøjler, vil man også kunne se at de bygger huler under gyngen. Børns fantasi har ingen grænser – så det er bare med at udnytte den!

Vælg en motorikgynge der er sikret til børn

Når du skal til at vælge en motorikgynge, er det vigtigt at du vælger en gynge, hvor barnet ikke har muligheder for at gøre skade på sig selv. De fleste motorikgynger er sikret mod børn, så de ikke får deres fingre i klemme – men man kan være uheldig og få fat på en dårlig gynge.

Får man fat på en dårlig motorikgynge, vil man altid kunne returnere den til forhandleren, så du kan bytte den til en ny. Der er der ingen problemer.

Derudover bør du også kun købe motorikgynger, som er mærket med et CE-mærke. Dette kan du spørge forhandleren om, og de vil efterfølgende kunne hjælpe dig godt på vej, når du skal have fat i en ny gynge. Derudover skal det være åndbart materiale. Gerne praktisk, så det er nemt at rengøre – for beskidt, det bliver sådan en motorikgynge.

Det svære, ved en motorikgynge, er at vælge den rigtige hårdhedsgrad. Barnet skal nemlig have mulighed for at kunne ligge, sidde og stå op – uden at det tager for meget på ham. Man kan ligeledes vælge gynger i de forskellige størrelser og farver, for at få den gynge, der passer perfekt til dig og dit barn.

En god motorikgynge vil være testet med en stor vægt. Det gør at du kan være sikker på at gyngen kan holde, selvom barnet hopper rundt 24/7.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *