Har du også begået disse fejl, når du laver kaffe?

Jeg faldt over et indlæg på Kong Kaffe (hvorfor er jeg ikke faldt over denne kaffeblog før?), under titlen ”8 fejl du begår, når du laver kaffe”. Og det er jo helt slemt at finde ud af, at man har begået en masse fejl med sin kaffebrygning.

kaffe

Selvom jeg holdt en pause med kaffe under graviditeten, og i de efterfølgende måneder, så vendte jeg slemt tilbage til vognen. Man kan jo ikke være arbejdende kvinde, med børn, og ikke skulle have sin mange liter kaffe dagligt (overdrivelse fremmer forståelse). Det var først efter min sidste graviditet (+ efterfølgende 6 måneder), at jeg begyndte at gå op i kaffebønnerne, og forsøgte at købe en række bedre bønner. Men stadig der, gjorde jeg en række fejl med min kaffe.

De mange dødsynder med kaffe

  1. Drik kun kaffe friskkværnet, da du ellers mister en stor portion af smagen.
  2. Køb kaffe af god kvalitet (og læs gerne en smule op på emnet).
  3. Bland selv det rette forhold, og prøv dig frem.
  4. Køb en god kaffe maskine, eller måske endda en kaffebrygger (f.eks. Chemx eller AeroPress).
  5. Arbejd på at finde den rigtig vandtemperatur (og forsøg dig frem).

Især punkt 2 er gået op for mig, selvom jeg faktisk købte ”dyre” og gode bønner – så fik jeg dem kværnet fra butikken. Men så var kaffen ikke længere frisk (ligesom posen fra Brugsen), og smagen gik hurtig tabt. Den store øjenåbner var, at jeg prøvede kaffe fra en friskkværnet pose og en pose, som jeg havde haft liggende i én måned. Siden den dag, har jeg kun kværnet mine egne bønner.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *