Hvordan bliver du en karriere mor

Det kan være svært at få familie og karriere til at gå op i en højere enhed, men det er ikke helt umuligt. Det er langt fra alle der kan forestille sig, at være hjemmegående mor de næste 10 år.

Karriere

Her kommer tre tips som kan hjælpe dig i søgen på et job, så du kan blive en karriere mor med job og barn, som du altid har set dig selv som.

1 – Tag et vikariat

Et vikariat kan være en rigtig god måde, at få en smag for, hvordan arbejdsmarkedet er, når der også er børn at tage hensyn til. Med et vikariat får du muligheden for at til- og fravælge jobs. Finder du i løbet af dit vikariat ud af, at det ikke fungerer for dig, at arbejde så meget som du jobbet kræver, kan du selv sige stop, så kan du altid starte et nyt job, når der er kommet ro på igen.

En nem måde at komme i gang med et vikariat er, at melde sig ind i vikarbureau, som etablerer forbindelsen mellem kandidat og virksomhed. På den måde undgår du det “hårde” arbejde med at finde en virksomhed, som søger et vikariat.

2 – Start dit eget

Du kan også starte dit eget op. Går du med en god idé til en virksomhed, så giv dig i kast med det, mens du går hjemme. Selvom det kan være hårdt at passe et barn, så kan du med den rette indstilling og gåpåmod oprette en virksomhed. Det behøver ikke at være det nye Novo Nordisk eller det næste Facebook. Du kan eksempelvis starte en lille webshop, som kan drives hjemmefra.

Det er ikke så kompliceret at starte en virksomhed, som de fleste går og tror og det behøver ikke at koste alverden. Det er altså noget, du godt kan give dig i kast med, når du går hjemme og passer barnet.

3 – Start en blog

Blogging er også klart en mulighed, hvis du ønsker at give dig i kast med en beskæftigelse. At starte en blog er ligetil! Du kan starte en blog op i løbet af timer, og vælger du at benytte et gratis domæne koster det dig heller ikke noget. Med bloggen får du mulighed for, at give dig i kast med det du brænder for. Alternativt kan du vælge at blogge om en branche du synes er spændende.

Du kan finde inspiration via de forskellige blog fora. Bliver din blog populær kan du tjene gode penge på den. Flere personer har gjort det til deres levevej at blogge, er det muligt for dem, er det muligt for dig. Det er vigtigt at finde en måde, hvorpå du kan skille dig ud, sørg for at din blog får faste følgere, så skal resten nok komme med tiden.

Selvom du ikke er klar til at hoppe tilbage på kontoret så frygt ej. Mulighederne er mange, hvis du ønsker dig en karriere der passer sammen med en lille ny, det er bare om at gribe dem.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *