Hvornår skal børn have telefoner?

Selvom man efterhånden kan gøre rigtig meget vedr. sikkerheden, når det kommer til telefoner, så er det stadig et middel til hele verden. Og er ens barn klar til dette? og det ansvar der følger med?

Det er lidt ligesom at erhverve sig et kæledyr – hvis man ikke gør det rigtigt, så ender man med problemer. Og så er det mor og far, som pludselig har ansvaret for kæledyret. Problemet med telefonen er blot, at det kan ende mere galt, end med luftning af en hund.

Hvornår skal du give dit barn en telefon?

Det er virkelig svært at fastsætte en alder, især fordi at udviklingen forgår så hurtig på dette punkt, og man hvert år (næsten) begynder tidligere og tidligere. Ser vi blot 5 år tilbage, så fik børn telefonen langt senere end i dag.

born-og-telefoner

Mange forældre kæmper med spørgsmålet om mobiltelefoner til børn. Hvad er den rigtige alder for børn at få mobiltelefoner, og hvilke funktioner er alderssvarende? Og hvad med smartphones med deres evner til at downloade apps (for ikke at nævne deres supplerende udgifter hertil?). Disse spørgsmål er bedst besvares ved at stille andre spørgsmål:

  1. Hvor uafhængige er dine børn?
  2. Har dine børn “behov” for at være i kontakt af social- eller sikkerhedsmæssige grunde?
  3. Hvor ansvarlige er de?
  4. Kan de forstå begrebet ”grænser” når det kommer til taletid, antal downloadede apps etc.?
  5. Kan du havde tillid til at de ikke sender SMS-beskeder i timerne, forstyrre andre med deres samtaler og herudover bruger tekst, foto, og videofunktioner ansvarligt (og ikke at genere eller chikanere andre)?
  6. Har de brug for en smartphone, der er også deres musik-enhed, en bærbar film, spillemaskine og portal til internettet?
  7. Har de brug for noget, der giver deres placering oplysninger til deres venner – og måske også fremmede?
  8. Og ønsker du at betale alle bekostning af deres telefon? Eller kan de selv betale dele af deres forbrug? Læs mere her.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *