Kæledyr er gode for dit barns udvikling

Kæledyr kan har mange positive effekter på børn og deres udvikling og derfor er det at anskaffe sig et kæledyr ikke nogen dårlig idé. Man skal selvfølgelig gøre sig en række overvejelser før man går ud og køber sig en hund eller en kat, for kæledyr kræver en del arbejde og man er nødt til at være dedikeret. Der findes selvfølgelig en lang række kæledyr, som alle kræver forskellige grader af pasning, men hvis man ønsker at ens børn skal få glæde af kæledyret, er det også vigtigt, at det er et kæledyr de danner stærke bånd med.

Kattepension Østjylland

For mange danske børnefamilier kan det at skulle anskaffe sig et kæledyr være et stort skridt og mange er måske bekymrede for, om de kan varetage opgaven med pasning og opdragelse i en travl hverdag. Der er gode muligheder for at få hjælp til disse ting og det er okay at sige fra hvis presset bliver for stort. Der findes adskillige hunde og kattepensioner rundt om i landet, som man kan henvende sig til hvis man har brug for et pusterum og det er ingen skam at sige fra for en periode.

Hvilke kæledyr harmonerer godt med børn?

Det er vanskeligt at give en rettesnor om hvilke kæledyr der er de bedste at anskaffe sig hvis man har børn. Det er nemlig meget individuelt fra familie til familie. Et godt udgangspunkt er selvfølgelig kæledyr som hunde og katte, som man finder i mange danske hjem. Hvis man ikke er parat til at tage et så stort skridt, så er mindre kæledyr der måske ikke har en så lange levetid, som f.eks. gnavere, fugle eller fisk og et godt udgangspunkt. På den både kan man måske også bedre afprøve om det at have et kæledyr rent faktisk fungerer for ens familie.

Det skal dog siges at jo mere man dedikerer til et kæledyr, jo mere får du igen og stører kæledyr som katte og hunde får man en helt anden og tættere relation til en f.eks. en fisk som du ikke helt så nemt kan nusse bag øret. Der er intet kæledyr der er forkert og det er helt op til jeres familie at finde frem til det der gør jeres familie komplet.

Skal jeg gøre mig nogle overvejelser i forhold til mine børns alder?

Nogle dyr, som f.eks. øgler og lignende kan være vanskelige at have i hjemmet hvis man har små og nysgerrige børn, men igen alt er individuelt og hvis du har haft krybdyr en stor del af de liv, skulle du nok kunne håndterer dette. Nogle kæledyr er det dog nemmere for de små pilfingre at få et nært forhold til og disse kæledyr vil derved have mest indflydelse på dit barn og dets udvikling. For nogle familier vil det at anskaffe sig en hund samtidigt med at deres børn er helt nyfødte, være en stor belastning og derfor sal man overveje om en hundehvalp er bedre under graviditeten eller måske nogle måneder efter når hverdagen begynder at hænge sammen igen. Det er unødvendigt at ligge sin familie under et for stort pres, hvis dette kan undgås.

hund

Det er okay at tage imod hjælp

Som nævnt i starten af dette indlæg er der rig mulighed for at få hjælp til pasning og opdagelse af professionelle, det handler blot om at tage imod de services der bliver tilbudt. Kæledyr har deres egen personlighed og man kan ikke altid vide på forhånd hvor nemt det bliver at opdrage dette. Det kan til tider være vanskeligt hvis man har et stædigt eller meget livligt kæledyr, men det er bedre at tage imod hjælp end at opgiv. Et par enkelte tricks kan være nok til at du og dit kæledyr kommunikere bedre.

Hvis man f.eks. skal på ferie eller har brug for en pause fra sit kæledyr og ikke har mulighed for at få det passet, så er en dyrepension måske det helt rette valg. Mange glemmer lidt at der findes pensioner og dem der gør tænker at det både er besværligt og dyrt at få anbragt deres kæledyr i sådan en. Det er dog ganske forkert og mulighederne er mange hvis man blot kigger sig lidt omkring. Spørg evt. andre dyreejere om hvilke de kan anbefale, tag et kig i lokalavisen eller lav et par søgninger på nettet.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *