3 ting, du skal være opmærksom på, når du starter med at investere

Når man skal begynde med at investere, er der mange ting, man skal være opmærksom på. Hvis man vil have et stort afkast, handler det om at have tungen lige i munden. Derfor er der her listet 3 råd for investering for begyndere.

Regel nr. 1: Invester aldrig mere, end du tør at tabe.

Når du kontakter din bank og vil åbne et investeringsdepot, vil de som noget af det allerførste sige, at du ikke skal investere et større beløb, end du tør at tabe. Der vil altid være en risiko for, at det firma, du køber en aktie ved, kan gå konkurs. Derfor skal man kun investere et beløb, der ikke ruinerer ens økonomi, hvis det går konkurs.

Lav en grundlæggende research

Når du har fundet et firma, hvis aktie du gerne vil købe en aktie ved, er det vigtigt, at du laver en grundlæggende research. Find firmaets regnskaber. Her kan du undersøge, hvorvidt firmaet har haft overskud, både indenfor kort tid og længere tid. Her kan du se firmaets økonomiske stabilitet, hvilket er en medgivende faktor for aktiens værdi.

Investering er på eget ansvar

Som meget andet i livet er investering i aktier på eget ansvar. Det er dit ansvar ved salg af aktier at finde en køber. Ved investering for begyndere kan det være en god ide at investere gennem et investeringsfirma. Hos firmaet kan du få åbnet et depot, hvor du enten kan få en person til at investere på vegne af dig, eller gøre det selv. Hvis du får en til at investere for dig, bestemmer du, hvor mange penge, de må investere for dig. Vælger du selv at investere, ’bestiller’ du aktierne, og en person firmaet vil dertil sørge for at finde en køber og sælger. Klik her for at læse mere om investering for begyndere.