Sådan laver du en opsparing som enlig mor

(sponsoreret indhold)

Når man som enlig mor skal stå for det hele i hverdagen, så kan det godt blive en relativt svær opgave at få økonomien til at hænge sammen. Derfor så kan det også være svært at holde fokus på trivslen i hjemmet, bevare overskuddet overfor ens børn og lignende, mens man også få enderne til at mødes på kontoen sidst på måneden.

Selvom du får børnepenge, så finder man som enlig mor hurtigt ud af at det ikke er så let som man lige går og tror, og ofte så er kontoen i minus når man rammer slutningen af måneden.

Derfor har vi lavet nogle lette sparertips som du kan implementere i din hverdag, og som du faktisk allerede kan starte i dag.

Brug børnepengene som en ekstra buffer

Når man som enlig mor får børnepenge, så kan du med fordel vælge at bruge dem som en lille opsparing til dig selv om din familie, som du ikke nødvendigvis skal have som en del af dit månedlige budget. Det kan være at du skal oprette en konto til alle børnepengene som du fast bruger til ferie hvert år. Så kan der hurtigt blive til en rigtig fin sommerferie, uden at det skal presse dit månedlige budget.

Køb og sælg brugt tøj og legetøj

Noget af det dyreste ved at være mor og forældre generelt, er når børnene skal have nyt tøj og legetøj. Det koster en mindre formue at give ens barn nyt tøj på hver dag, og det er også noget som virkeligt kan presse en enlig mor. Derfor bør du begynde at bruge forskellige services som reshopper, den blå avis og facebook, til at finde nyt tøj og legetøj. Ofte så er børnetøj i rigtig god stand, fordi de ikke har nået at kunne bruge det i særlig lang tid. Derfor kan du let købe det brugt og derfor også sælge det igen når det ikke kan passes mere. Så kan du ofte næsten få alle pengene hjem igen og derved næsten have gratis tøj til dine børn. Det samme gælder legetøj.

Gennemgå dine månedlige udgifter – Kan der spares på luksussen?

Når du har et presset budget, så kan det ofte godt betale sig at gennemgå sit budget, mindst 1 gang om året. Jeg gør det personligt selv to gange om året, hvor jeg bruger alle de forskellige sammenligningssider der findes eksempelvis findforsikring.dk til forsikringerne, og på bredbåndssider til når jeg skal finde billigere internet og samlino.dk til mange af de andre ting. Hvis man ikke har gjort dette før, så kan man måske blive overrasket og spare flere tusindekroner om året uden at du mærker det i din hverdag.

Der er også flere sparetips på https://wintip.dk/blog/index.php?id=46 Hvor du kan finde flere ideer.