Solide rejsetips til børnefamilien

(sponsoreret indhold)

Uanset om du står for at skulle på din allerførste rejse med familiens førstefødte spirrevip eller om det er rejse nummer ti med jeres skønne børneflok, så kan man som forælder altid lige have brug for at tage en dyb indånding inden ferien går løs! Der er jo både transport, praktisk pakning for hele familien, overnatning og feriebudget at tage hensyn til. Heldigvis er rejsepriser faldet stødt over en bred kam – også til mere eksotiske destinationer såvel som hoteller, der har mere end blot 3 stjerner.

Ferietiden i børnefamilien er skøn, men som sagt også en udfordring, der kan give anledning til bekymring og ærgerlige konflikter mellem voksen og barn. Det er en skam og derfor bringer vi her en række tips, der kan få afslapning og den rene glæde ved samværet i første række.

Transporten fra helvede – eller er den nu så slem?

Uanset om I er til kør-det-selv ferie eller charterfly, så kan de fleste familie skrive under på, at det er i transporten at ferien, allerede inden den er rigtigt kommet i gang, kan stresse og skabe uro i familien. Og ja, at rejse langt betyder at man skal gennem securitycheck, at man skal vente i kø og at man skal sidde stil i et sæde. Det kan være svært at vide hvor man skal gå eller køre hen og det kan bringe sindene i kog – også hos børnene.

Men indstiller du dig på, at transporten er noget fanden har skabt og at det bare skal overstås, så bliver det derefter. Børnene synes ofte at det er spændende med fly, tog eller biltur, men forældrenes ubehag smitter hurtigt af på deres humør, og da de ikke har prøvet tingene før, har de brug for mere tid til at få alle indtryk med sig. Lær derfor dig selv at være lidt i nuet, i stedet for at se ned i skærmen på smartphonen – hvilket kan være tillokkende, når man keder sig i køen eller fordi man absolut bare skal tjekke badevandstemperaturen på destinationen! Vend i stedet opmærksomheden ud og tal med hinanden, se på folk og leg en af de gode gammeldags rejselege med børnene.

Planlæg aktiviteter – uden at overgøre det!

Som børnefamilie er det fornuftigt at have idéer til aktiviteter og udflugter, som I gerne vil nå på ferien og som børnene kan glæde sig til. Men lad nu være med at presse mere end ét højdepunkt ind på hver feriedag – for det ender i et logistisk helvede og tudende unger, der bare SÅ gerne ville prøve tivolikarrusellen én gang til, og ikke kan forstå hvorfor man dog skal skynde sig videre, når nu der stod en sød hund, der gerne ville klappes.

Som voksne har I med garanti også mere voksenprægede ting, som I gerne vil nå at se på rejsen, for eksempel historiske attraktioner, shopping eller museer, men det kan være svært at parre med  børnenes behov og rastløshed. Aftal derfor med hinanden, at I hver især, måske alene eller med ét af børnene, kan tage hen til det ønskede sted et par timer. På den måde får I lidt kvalitetstid med hvert af børnene, og kan få opfyldt jeres egne voksenbehov på ferien.

Rigtig god tur – og husk nu at nyde hinanden, for det er jo dét ferien er til for!