Tips til den perfekte naturudflugt med de små

(sponsoreret indhold)

Inspiration til sommersjov i skov og ved vand

I sommerferien skal der ske noget nyt – om ikke hver dag, så i det mindste så tit som muligt! Vil du skabe dejlige sommerminder og hyggelige stunder for dit lille barn på 0-4 år, skal der ikke de helt store tivolioplevelser eller rejser til, for at dagen har budt på noget ekstraordinært.

Så hvorfor ikke bare pakke picnickurven og tage på udflugt – fx med jeres familie eller med venner, der har jævnaldrene unger? Du kan også tage på en skøn lang dagstur, bare du og dit barn, og der er det særligt praktisk, hvis du har mulighed for tage bilen. Hvis du mangler en autostol, bør du researche dig lidt frem til, hvad der er værd at investere i – tjek fx denne grundige autostol test 2019.

Aldrig langt fra vand og skov

I Danmark har vi aldrig mere end 50 km til havet, uanset hvor du befinder dig! Det er skønt at tage på strandtur med den lille, uanset sommervejret,  men bliver strandsolen for stikkende og hed, kan du med fordel vælge at finde en badesø i en dejlig skov tæt ved dig. Naturstyrelsen har en god oversigt over rene og sikre badesøer over hele landet.

Her kan I også nyde træernes stille susen, udforske dyrespor og lytte til fugle. Der findes desuden et væld af store naturlegepladser, som ofte ligger i udkanten af de store statsejede skove.

Dyr, dyr og atter dyr!

Er dit barn helt optaget af hunde, heste og andre dyr, så er det oplagt at du opsøger et sted, hvor I kan komme helt tæt på dyrenes verden. I Dyrehaven nord for København kan I se store flokke af vildt, og her om sommeren vil den lille kunne glæde sig over de små bambi’er, som tumler omkring og spiser sig stærke i sommergræsset. Her vil I desuden kunne nyde synet af flotte galopperende heste, da mange ryttere besøger den store dyrepark, ligesom I kan hilse på de elegante heste foran de mange hestevogne.

Mange større byer har desuden små parker eller børnekulturhuse, hvor du kan fodre høns, klappe en kanin eller hilse på en brægende ged. Det er et hit for de små, som kan komme i nærkontakt med dyrene, ligesom de kan finde nye legekammerater med samme interesse.

Lægger I en fast rute omkring jeres lokale hundepark, kan I desuden hurtigt få en masse firbenede venner! Husk dog altid at spørge ejeren om lov, inden barnet nærmer sig hunden, og lær barnet, hvordan man nærmer sig en hund og hvordan man skal ae den – så er I sikret mange skønne og lærerige sommerferie-oplevelser.