Lad børnene bestemme næste udflugt

Det er sjældent, at børn føler, de får lov til at bestemme. De kan nemt føle sig overset og ignoreret af deres travle forældre. Det er derfor enormt vigtigt, at man sørger for at tage sig tid til at sætte sig ned og snakke med sine børn, om hvad de er interesserede i, og hvad de gerne vil. Giv dem et ekstra selvtillidsboost ved at lade dem bestemme noget!

Lad være med at bekymre dig om prisen

Du er nok nødt til at sætte nogle begrænsniger, hvis du lader dit barn planlægge en dag. Det er for eksempel ikke helt muligt at flyve en tur til månen, tage på tur i en dybhavsubåd eller hvad ellers et barn vil kunne finde på. Men der er dog mange ting, der kan lade sig gøre – især hvis pengene er der.

Overvej at investere nogle penge for at have chancen for at få et større beløb at gøre godt med. Her er det muligt at få masser af vejledning på nettet, så du kan komme godt i gang, og tage de mest oplyste beslutninger.

At mangle penge til de sjove oplevelser er noget, mange forældre kender til. Det betyder til gengæld også, at der er mange gode råd at hente. Du kan læse mere om at få råd til oplevelser her.

Betyder meget for børnene

Det er enormt vigtigt for børn, at de føler, at deres forældre faktisk lytter til deres holdninger. Det kan være nemt at komme til at ignorere børnenes lange historier, fordi man ved, de sjældent har meget indhold, men for børnene er det muligvis det vigtigste for dem den dag. Nogle børn har især et stort behov for at få den anerkendelse fra sine forældre, at de rent faktisk er interesseret i at høre, hvad børnene har at sige.

At vælge at lytte til et forslag, der kommer fra dit barn er noget af det mest opmuntrende og motiverende, du som forælder kan gøre. Det giver dit barn en opfattelse af, at de også kan tage gode beslutninger ligesom de voksne.

Gør dagen uforglemmelig

Når du har ladet din barn planlægge udflugten, så sørg for at vise engagement hele dagen. Lad din barn vide, at deres idé var rigtig god, at og du også har det sjovt.

Du kan endda sørge for at tage billeder på udflugten, som I senere kan se igennem, så barnet kan genleve glæden fra dagen igen og igen. På den måde bliver deres selvtillid og motivation holdt oppe, fordi de bliver ved med at mindes om den gode oplevelse.