Sådan slår du igennem som “blogger-mor”

(sponsoreret indhold)

Konceptet “blogger” har efterhånden været kendt og udbredt i mere end 10 år. De senere år er man også begyndt at tale om “micro-blogging”, hvor såkaldte influencers deler budskaber, tanker og billeder via Instagram eller andre sociale medier. Måske drømmer du om at blive en af dem? Men hvordan er det lige, man formår at skille sig ud i mængden af ihærdige og angiveligt overskuds-agtige mor-bloggere? Det tipper vi til i de næste afsnit.

Der findes naturligvis mange kategorier indenfor blogging, men i denne artikel fokuserer vi på den såkaldte “mama-blogger” kategori. Der er nemlig mange måder at blive mor-blogger på. Man kan skrive om decideret mor-emner såsom babyer, i form efter fødslen, familieliv etc. Man kan også vælge en anden vinkel, hvor man måske gør sin stil mere karriere og fashion mindet, og i stedet inspirerer til hvordan man får det hele til at gå op i en højere enhed med mand og børn og en overordnet travl hverdag.

Hvad end du vælger at blogge om mode, mad, familieliv, indretning eller træning, så er der en række grundlæggende gode tommelfingerregler, du kan læne dig op af:

  • Vælg et overordnet emne og hold dig til det
  • Vær kritisk både med billeder og indhold = Tag skarpe og vel redigerede billeder, undgå stavefejl og del kun tekster med egentlig relevans for dine læsere
  • Blog gerne 2-3 gange i ugen
  • Vær aktiv på sociale medier (især Instagram) dagligt
  • Bliv en del af influencer- fællesskaber (typisk online) hvor I kan spare, inspirere og dele hinandens budskaber

Når du har opbygget en følgeskare på fx. +2000 følgere på Instagram, havner du i kategorien “mirco-influencer” og du vil nu med fordel kunne begyndte at opsøge samarbejder med diverse brands. Vælg dem dog med omhu og vær tro mod din stil. Husk også fortsat at lave indlæg og opslag af personlig karakter, så det ikke kommer til at virke som en ren reklame-blog.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal afregne med eventuelle samarbejdspartnere, kan du hente en gratis faktura skabelon word, så du sikrer dig, at det gøres rigtigt. Husk på at det er vigtigt at fremstå professionelt for at blive taget seriøst.